2016. sze 08.

Bubba kapitány tengeri herkentyűi

írta: Corvin4ed
Bubba kapitány tengeri herkentyűi

Minap csapatunk egy nagyobb társasággal squash után a Bubba's water grill-t vette célba, s már sokat látott ínyenc jó barátunk (The Man) vállalta, hogy komolyabban is kivesézi a helyet egy objektív írás keretein belül. Következzenek hát az Ő sorai: Bubba kapitány tengeri herkentyűi!

"Szeretem a halat. A többi tengeri cuccból már nem mindegyiket, de a halat igen. Tudnám enni tényleg minden mennyiségben. Magamnak is gyakran készítek, de mindig frissen vásárolom jobb piacokon, Metroban, mikor hol. Nem azért mert sznob vagyok, a hiperekben kapható fagyasztott tengeri dolgok – nagyon kevés kivételtől eltekintve – emberi fogyasztásra alkalmatlanok.
Régóta szemezek a Bubbával, és múlt pénteken öt barátommal be is tértünk egy kis laza esti sportolás után. Érthető, hogy nem velős pacalra vágytunk.. A Bubbáról hallottam hideget-meleget eddig, ezért is érdekelt, mit találok ott.
A hely este 9 óra tájban teljesen kihaltnak hatott, csak a pincérek és a szakács beszélgettek egymással. Jöttünkre viszont mind felpattantak és gyorsan leültettek minket az előtérbe, ami, meg kell hagyni, szerintem nagyon hangulatos tengerparti designnal készült. A dekoráció tényleg azt jutatta eszembe, mintha egy olasz vagy horvát parton ülnék.

A rendelést felvevő pincéren látszott, hogy nagyon el tudja magát adni, mindent összevetve tetszett a stílusa, most mindegy mennyi volt a körítés benne.. Egy ilyen helyre szerintem ilyen emberek kellenek.
Az étlap meglehetősen gazdag. Legalább 15 féle tengeri hal, számomra inkább ismeretlenek, mint ismerősek, classic papírtölcséres fish and chips, tipikus halak mellé illő köretek (kevert salára, coleslaw, sült krumpli), rákos kaják, tintahal karikák, tengeri herkenytűs burgerek, némi olasz szekció (spagetti, gnocchi), házi szörpök és gyümölcsös sörök, és – ezt már bánom, hogy kihagytam – Bubba kapitány tengerész hallevese, vagy aki a klasszikus ízeket szereti, sima halászlé, esetleg aki halas helyen indokolatlanul gyümölcsleves vagy fokhagymakrémleves fogyasztására adná a fejét, annak az is, legyen meg az akaratja.
Aznap este mennyiségre mentem, megszokott halakból, a társaság többi tagja úgyis kipróbálta az egzotikumokat, tette ezt főként a rendelésünket felvevő pincér útmutatásai szerint. Az aznapi vacsoraasztalon így branzino (tengeri sügér), d’orada (becsületes nevén aranydurbincs, szintén tengeri hal), a hazai éttermek kínálatában is népszerű vajhal, illetve részemről makréla és hekk szerepelt. A köretek között aznap a coleslaw és a kevert hódított (utóbbi természetesen saláta). Megkóstoltuk a meggyes sört, a simát, illetve a házi bodza- meg talán málnaszörpöt, utóbbira nem emlékszem pontosan.


Nálam a remek fűszerezéssel grillezett halak élménye, a remek coleslaw és a hely belső dekorációja betalált. Eszembe jutottak a negatív blog bejegyzések amit olvastam a helyről, főleg az ételek minőségéről, de a pénteki vacsora fényében nem értettem őket. Nyilván okkal írták, akik írták, érdemes lenne megismerni jobban a hátteret, de nekem ez alapján az egy teszt alapján az ellenkezője látszott.
Amin szerintem lehetne javítani, az a „nincs-halkés” problematika, amit egyik meglehetősen sznob barátom jegyzett meg vacsora közben. Természetesen nem az a gondom, hogy nincs halkés, egy magát gyorsétteremnek hirdető helyen azon lepődnék meg, ha lenne. Inkább a műanyagpoharas (az étlapot utóböngészve a levesek is papírtányérosak), balatoni büfét idéző style-on lehetne húzni kicsit, ha már a Corvin sétányra települt a hely. Ennek a mostaninak is megvan a hangulata (imádom a retro-t), de én úgy éreztem, ez nem illik bele az arculatba. Természetesen ez csak egy magánvélemény.
A pincérek szemmel láthatóan nem voltak teljesen felkészülve a látogatásunkra, így felejtődhetett el társaságunk hölgy tagjának szörpje, vagy majdnem az evőeszköz. Ezeknek a dolgoknak a „kritizálása” nekem mindig kicsit visszás („végül is a végén kihozták, nem? akkor meg?”), de le kell, hogy írjam, mert ez történt és tudom, hogy ha velem történik, én is megjegyeztem volna.
A fenti „mínuszok” azonban csak csekély súlyozást kaptak a véleményem (10/9) kialakításánál. Az adagok tisztességesek, a hal valószínűleg az, aminek mondják (a magam rendelésénél ezt teljes biztonsággal el tudtam dönteni), a fűszerezés bejött, köretek rendben (bár lehetne többféle az étlapon), választék nagyon ok, design szintén beütött.
Mondom, nekem 10/9. Én még ide visszatérek, az biztos…

ui.: megrögzött kutatóknak ajánlom megvizsgálni, hogy miért tűnik mégis úgy, hogy a helynek nem megy. A kora tavaszi időszak lenne az oka? Vagy esetleg egyéb tényezők? Akárhogy is, eggyel biztos bővült a rajongótáboruk."

Dezsényi András

Szólj hozzá